2022 Yılı Kültür Bakanlığı Özel Hizmet Ödülü

2022 Yılı Kültür Bakanlığı Özel Hizmet Ödülü Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’na verildi.

2022 Yılı Kültür Bakanlığı Özel Hizmet Ödülü Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’na verildi.
2022 Yılı Kültür Bakanlığı Özel Hizmet Ödülü Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’na verildi.


1984 yılında hemşehrilerimiz Burhaneddin Ulutan, Refik Soykut, Ali Rıza Ekinci, Muzaffer Mermer, Mazhar Çelebi, Celal Özdemir, Şemsi Yasdıman, Ali Uğurlu, Selahattin Saygı, Mustafa Karagüllü, Yaşar Nural, Galip Demir ve İlhan Şahin tarafından kurulan Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı; Kültür Bakanlığı tarafından 1979 yılından beri verilmekte olan Kültür Bakanlığı 2022 Yılı Özel Hizmet Ödülü’nün sahibi oldu.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Tarihi Binası’nda düzenlenen törende, ödül vakıf yönetimini temsilen Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı, hemşehrimiz Av.Eyyup Arıcan’a, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn.Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Sn. Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada, “Selçuklu’dan itibaren Ahilik Teşkilatı milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatıdır. Ahi’nin eli, kapısı, sofrası açık, gözü, beli ve dili kapalı olmalı diyen Ahi Evran’ın düsturu bizlere rehberlik etmeyi sürdürüyor. Hırs, tamah, haksız rekabet, vahşi kapitalizmin ekonomik hayatı esir alındığı günümüzde Ahilik kültürü çok daha iyi anlaşılıyor. Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfımız 39 yıldır Ahilik geleneğimizi ihya etmeye, günümüze taşımaya çalışıyor. Kültür hazinemizi geliştiren, vakfımızı da yürekten tebrik ediyorum.” dedi.


Ödül Törenine Vakıf Başkanı Sn. Arıcan’ın yanı sıra, İstanbul’dan vakfın yaşayan tek kurucusu; bir süreliğine de başkanlığını üstlenmiş olan Prof.Dr. İlhan Şahin, bilim kurulu üyeleri Prof.Dr. Ahmet Kala, Doç.Dr. Erol Ülgen, kuruculardan vakfa unutulmaz hizmetlerde bulunmuş olan Rahmetli Galip Demir’in eşi Sn. Nermin Demir, Kadın Kolları Başkanı Sn. Hatice Kader Demir, Başkan Yardımcıları Sn. Bekir Cantemir ile Sn.Süleyman Demir, Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi Sn.Yaşar Tükek ve eşi Sn.Sakine Tükek, Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Erol Demir, Başakşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Salih Güneş, vakıf üyeleri Sn. Mehmet Demirbaş ve Sn. İsmet Demirbaş ile vakıftan öğrenim desteği alan öğrenciler Ankara’dan da Kırşehirliler Vakfı Başkanı Sn. Tuncay Tekay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mesvak Başkanı Sn. Nurettin Konaklı ile Ankara Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Sn. Hüseyin Çiçek katıldılar.

#kültürbakanlığı