2021 UNESCO AHİ EVRAN YILI

UNESCO 2021 yılını; Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı ilan etti.

UNESCO‘nun 2021 yılını; Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı ilan etmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz, 2021’in Kırşehir’in tanıtımı ve değerlerinin yaşatılması adına da önem taşımaktadır.

UNESCO 2021 yılını; Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı ilan etti.
2021 UNESCO AHİ EVRAN YILI

1985 yılında Ahilik Kültürünün anlaşılması, tanıtılması ve toplumun tüm kesimlerinde yayılması amacıyla kurulan ve faaliyetlerine bugün de devam eden “Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı“nın da dahil olduğu, Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nun gayreti ve çalışmaları nihayetinde 2021 yılının Ahi Evran Yılı olarak kutlanması 20 Şubat 2021 günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi genelge olarak yayınlanmıştır. Vakfımız UNESCO 2021 Ahi Evran yılında yapılacak tüm faaliyetlerde, Bilim Kurulu ve Yönetim Kurulu Heyetleriyle göreve hazırdır. Bu genelgenin yayınlanmasında emeği geçenlerden ahirete intikal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık ve hizmetlerinin devamını diler; kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz. 🇹🇷

2021 yılının Ahi Evran Yılı olarak kutlanması 20 Şubat 2021 günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi genelge olarak yayınlanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi genelge